تحریم و سیستم بانکی، تکمیل کننده فشار بر تولید کنندگان داخلی
با حضور در جلسات گروه کاری امور بانکی و تسهیلات ستاد سرمایه گذاری استان که تقریبا ماهانه برگزار می شود موارد مختلفی از اثر تحریم ها را در روند صنعت کاران کشور درک نمودم.
در اکثر این جلسات پرونده افرادی که توانسته اند از هفت خوان رستم بانک ها عبور کنند و وام دریافت نمایند اما در بازپرداخت آنها با مشکل مواجه شده اند بررسی می گردد.
در این جلسات معمولا از شرکت های بزرگ و افراد توانمند بگیر تا شرکت های کوچک و افراد نابغه ای که توانسته اند با یک ثبت اختراع وامی را برای خود جور کنند اما با تحریم کشور از سوی غرب و ایجاد برخی مشکلات صنعتی و گمرکی توان پرداخت اقساط را نداشته اند. حال در این وضع بانک های کشور نیز به دلیل رسیدن به سود بالای خود علاوه بر جریمه دیرکرد، ضریب سود وام را بالا برده تا چرخه تحریم را برای تولید کنندگان داخلی تکمیل نمایند.
واقعا باید افسوس خورد که بانک های جمهوری اسلامی ایران همانند تحریم گران غربی، کمر همت خود را برای ضربه به صنعت کشور محکم بسته اند و تا مرز تعطیلی آنها ایستاده اند.
بارها مشاهده نموده ام که صنعتگر ما وامی را دریافت نموده و حال باید سه برابر و حتی بیشتر از آن را پرداخت نماید و ایراد کار هم همان تحریم غرب بوده که فلان جنسش در گمرک است و یا فلان محصولش در جیب فلان شرکت دولتی است و او پولی نمی دهد تا او وام را تسویه نماید و این وسط باید تولید کننده داخلی با سیستم تحریم و بانک های غیر اسلامی کشور اسلامی مبارزه نماید.
حال در شرایطی که رهبر معظم انقلاب تأکید بر اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخلی دارند اینگونه ما با تولید داخل و تولید کنندگان رفتار می کنیم.
یادداشتی که در یکی از جلسات نگاشته شد: «تحریم و از طرفی سیستم ربوی بانک ها؛ دو دستی هستند که از هر طرف به صورت اقتصاد و تولید کشور سیلی می زنند»
عالی بود
حرف دل صنعتگرا رو زیبا بیان کردید